Schoolproject Kenia

lagere school in Eldoret (Kenia)

De bedoeling is om naast de opbouw van de school met zo mogelijk duurzame middelen, verder een tuin aan te leggen om de leerlingen te voorzien van vers voedsel uit eigen tuin.

Samen met de directrice van de Sower Education primary school werken we aan de opbouw van een lagere school in Eldoret (Kenia). Ester en haar team vangen ongeveer 350 kinderen in de leeftijd van de lagere school op om hen naast onderkomen en voeding ook de kans te geven om scholing op te doen.

Recent is de huur van het stuk grond waarop de school staat opgezegd en is Ester op zoek gegaan naar een ander stuk grond om daar een nieuwe school op te richten. Oorspronkelijk in 2007 waren er slechts 4 kinderen die onder een boom les kregen. Door de inspanningen van de groep rond Ester is het aantal ondertussen uitgegroeid tot een groep van 350 leerlingen, meestal afkomstig uit de slums en van meer afgelegen plaatsen.

Vanuit Beveren proberen we mee te steunen om in eerste instantie het nieuwe stuk onderwijsrijp te maken met de bouw van latrines en het boren van een waterput. De klasjes zelf worden gemaakt met golfplaten en zijn daardoor ook niet echt duurzaam en weer- en windbestendig. De reden dat er met relatief eenvoudige materialen wordt gewerkt zijn de financiën en de onzekerheid over het stuk land waarop nu wordt gewerkt. Er werd een nieuwe lease afgesloten van 5 jaar maar het is ook vooral de bedoeling dat het stuk grond kan worden aangekocht zodat alvast een lange termijn oplossing kan worden opgebouwd.

We doen een warme oproep om eveneens te steunen en ons te helpen om een mooi project voor de minst bedeelden in Eldoret op te bouwen.

Ben je ons project en waar we mee bezig zijn goed genegen dan mag ik je vragen om ons te steunen op rekeningnummer: 

BE89891674128485