Steun Ons

Schoolproject in Kenia

Samen met de directrice van de Sower Education primary school werken we aan de opbouw van een lagere school in Eldoret (Kenia). Ester en haar team vangen ongeveer 350 kinderen in de leeftijd van de lagere school op om hen naast onderkomen en voeding ook de kans te geven om scholing op te doen.

Recent is de huur van het stuk grond waarop de school staat opgezegd en is Ester op zoek gegaan naar een ander stuk grond om daar een nieuwe school op te richten. Oorspronkelijk in 2007 waren er slechts 4 kinderen die onder een boom les kregen. Door de inspanningen van de groep rond Ester is het aantal ondertussen uitgegroeid tot een groep van 350 leerlingen, meestal afkomstig uit de slums en van meer afgelegen plaatsen.

Vanuit Beveren proberen we mee te steunen om in eerste instantie het nieuwe stuk onderwijsrijp te maken met de bouw van latrines en het boren van een waterput. De klasjes zelf worden gemaakt met golfplaten en zijn daardoor ook niet echt duurzaam en weer- en windbestendig. De reden dat er met relatief eenvoudige materialen wordt gewerkt zijn de financiën en de onzekerheid over het stuk land waarop nu wordt gewerkt. Er werd een nieuwe lease afgesloten van 5 jaar maar het is ook vooral de bedoeling dat het stuk grond kan worden aangekocht zodat alvast een lange termijn oplossing kan worden opgebouwd.

Ambities zijn er genoeg. Zo wordt nu reeds gewerkt met jonge, alleenstaande moeders. Zij krijgen een naaiopleiding en de bedoeling is om achteraf de gemaakte kleren aan te bieden in een klein winkeltje. Verder is er ook een parelatelier waar allerlei sieraden met parels worden gemaakt. Het project wil de vrouwen ook leren een zaakje op te starten en te runnen en tevens de mogelijkheid scheppen om geld in het laatje te krijgen.

Verder is het ook nog de bedoeling om een landbouwproject op te zetten en te koppelen aan de school. Wij willen de school zelfvoorzienend maken met voedsel op eigen veld gekweekt.

We doen een warme oproep om eveneens te steunen en ons te helpen om een mooi project voor de minst bedeelden in Eldoret op te bouwen.

Steun ons in onze weg om een beter leven op te bouwen voor kinderen en jonge vrouwen uit de slums van Langas in Eldoret.

Ons doel is vooral dat ze zichzelf leren een zelfstandig leven op te bouwen met aandacht voor problemen en toekomstdromen voor deze kwetsbare mensen.

Hoe doneren?

Graag ontvangen wij uw warme steun op rekeningnummer:

BE89891674128485

Stuur een mailte naar Kamieleke.2O15@gmail.com zodat we je kunnen bedanken!